وزیر اقتصاد آلمان: آماده میانجیگری میان ایران و اسرائیل هستیم
پایگاه خبری پیک خبر:
به گزارش بی بی سی به نقل از رویترز، گابریل که روز یکشنبه ( ۲۸ تیر) برای دیداری سهروزه وارد تهران شده، در جمع تعدادی از صاحبان صنعت و تجارت ایران وآلمان گفت: "زیر سوال بردن حق موجودیت این کشور (اسرائیل) مسئلهای نیست که ما آلمانیها بتوانیم آن را قبول کنیم".
وزیر اقتصاد آلمان گفت اگر این موضوع مورد بحث قرار نگیرد ایران نمیتواند در بلند مدت روابط اقتصادی خوبی با آلمان برقرار کند.
او پیشنهاد میانجیگری آلمان برای بهبود روابط ایران با اسرائیل را مطرح کرد.
گابریل اولین مقام ارشد غربی است که بعد از توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی به تهران سفر میکند.
دولت اسرائیل از سرسخت و صریحترین منتقدان این توافق است.
در بیانیه وزارت اقتصاد آلمان درباره سفر آقای گابریل گفته شده است که "هیئت کوچکی از نمایندگان شرکتها، گروههای صنعتی و علمی" در این سفر آقای گابریل را همراهی میکنند.
در این بیانیه توافق هستهای وین زمینهساز عادیسازی روابط با ایران "به شرط پیادهسازی مراحل تعیینشده در توافق" معرفی شده است.
بر اساس توافق وین، ایران بخش هایی از برنامه هستهای خود را محدود میکند تا به ازای آن تحریمهای هستهای علیه تهران لغو شود.
وزیر اقتصاد آلمان در این سفر که به دعوت بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران انجام میشود، با حسن روحانی، رئیس جمهوری و تعدادی از وزرای کابینه دیدار خواهد کرد.
علی ماجدی، سفیر ایران در آلمان به شانا، شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی ایران، گفت: "در این سفر ضمن آشنایی شرکتهای خصوصی دو کشور با یکدیگر، قرار است درباره نحوه دریافت تکنولوژی از شرکتهای بزرگ آلمانی و همچنین صادرات محصولات پتروشیمی به این کشور مذاکرات لازم انجام شود".
بزرگترین شریک اروپایی
پیش از اعمال تحریمهای هستهای، آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در اروپا بود. میزان صادرات کالا از آلمان به ایران که در سال ۲۰۰۶ میلادی، ۴.۱ میلیارد یورو برآورد شده بود، در سال ۲۰۱۳ به ۱.۸ میلیارد یورو رسید. هر چند که صادرات آلمان به ایران بعد از توافق موقت ژنو در اواخر سال ۲۰۱۳ حدود ۳۰ درصد رشد کرد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که شرکتهای آلمانی در حوزههای مهندسی، دارویی، شیمیایی و قطعات خودرو چشم به بازار ایران دوختهاند.
حسین اسماعیلی، مدیرکل اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر وزارت نفت هم گفت که نمایندگان ۱۰ شرکت بزرگ آلمانی از جمله زیمنس، مرسدس دایملر و فولکس واگن در این سفر حضور خواهند داشت.
اریک شوایتزر، رئیس اتاق صنعت و بازرگانی آلمان که وزیر اقتصاد را در سفر به تهران همراهی میکند، این سفر را "نشانهای دلگرمکننده" برای شرکتهای آلمانی خوانده، اما در عین حال خواهان ایجاد چارچوبی قانونی برای حمایت از شرکتها در صورت نقض تعهدات ایران و بازگشت تحریمها شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده که هیئتی از اسپانیا هم به زودی به تهران سفر خواهد کرد و فرانسویها هم برنامه مشابهی دارند.