طرز تهیه آبگوشت با آب انار
● مواد لازم برای 5 یا شش نفر
▪گوشت سردست نیم کیلو
▪پیاز متوسط دو عدد
▪نخود و لوبیا سفید یک فنجان
▪فلفل سبز ریزچند عدد
▪سیب زمینی استانبولی ۲۵۰ گرم
▪آب انار۱ لیوان
▪رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
▪نمک و فلفل وزردچوبه به میزان کافی
● طرز تهیه:
گوشت را پس از پاک کردن و شستن، چند تکه کرده و با پیاز خرد شده و روغن کمی تفت دهید. نخود و لوبیا را از قبل خیس کنید. بعد از خیس خوردن، آنها را با زردچوبه و ۲ لیوان آب داغ روی شعله ملایم بپزید. رب گوجه فرنگی را کمی تفت دهید. سپس آب انار، سیب زمینی، نمک و فلفل را اضافه کنید. پس از آماده شدن غذا، آن را سرو نمایید.
● نکات تغذیه ای:
▪ در تهیه این آبگوشت از آب انار استفاده شده است. انار دارای خواص بسیاری است و حتی در احادیث هم بر خوردن آن تأکید شده است. از جمله خواص آن می توان موارد زیر را نام برد :
۱- انار خون را تصفیه کرده و تقویت کننده قلب است.
۲- انار اشتها آور است وبهتر است قبل از غذا مصرف شود.
۳- انار در رفع اوره و کلسترول ، دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهمی را ایفا می کند.
۴- مصرف انار شیرین، ایجاد شادی نموده و رنگ رخسار را باز می کند.
۵- مصرف انار شیرین تقویت کننده کبد می باشد و در معالجه یرقان( زردی) مفید است.
۶- انار ترش و شیرین( ملس) باعث کاهش فشار خون می شود.
۷- مصرف انار در معالجه راشی تیسم، کم خونی و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نیرو می بخشد. ازاین رو امام صادق(ع) می فرماید : به کودکان خود انار بخورانید زیرا آنها را زودتر به حد جوانی می رساند.
▪ تذکرات:
۱- انار برای اشخاصی که دچار یبوست هستند، مضر است.
۲- انار میوه ای سرد است، بنابراین اشخاصی که سرد مزاج هستند پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات بخورند.
۳- انار برای کسانیکه دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زیاده روی در مصرف انار ترش ایجاد زخم معده می کند