شیراز بیدینترین و سکولارترین شهر ایران؟
Adminstartor | چهارشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۲۴ ق.ظ
به گزارش تابناک فارس، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری شیراز اما به شدت این آمار و پژوهش را رد می کند و این اخبار را صرفاً خوراکی برای شبکه های اجتماعی می داند.گذشته از این آمار و این پژوهش و درست و غلط بودن آن، به هر حال آمارهای رسمی هم حکایت از وضعیت نامناسب استان فارس در مسائل اجتماعی دارد.
اخیراً مقاله ای در مورد تغییرات فرهنگی و اُفت باروری در ایران توسط امیر خالد رستگار، استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه شاهد تهران و میثم محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تهران در شماره تابستان نشریه جامعهشناسی کاربردی منتشر شده که به بررسی رابطه دینداری، سکولاریسم (عرفی گرایی)، فردگرایی و ارزشهای خانوادگی با میزان باروری در مراکز استانهای کشور پرداخته است.
و اما سکولاریسم چیست؟
از آن جا که اصطلاح سکولاریسم در موارد مختلفی استفاده میشود، معنی دقیق آن بر اساس نوع کاربرد متفاوت است. دیدگاه سکولاریسم بر این پایه بنا شده است که زندگی با در نظر گرفتن ارزشها پسندیدهاست و دنیا را با استفاده از دلیل و منطق، بدون استفاده از تعاریفی مانند خدا یا خدایان و یا هر نیروی ماورای طبیعی دیگری، بهتر میتوان توضیح داد.به عبارت بهتر هر کسی دین خود را فقط در خانه خود نگه داشته باشد و حق ندارد دین خود را در جامعه تبلیغ کند .
شیراز سکولارترین شهر ایران
حال پژوهش انجام شده می گوید: شیراز، تهران، رشت و سنندج سکولارترین شهرهای ایران هستند، اما گرایش به سکولاریسم در زاهدان، یزد، مشهد و قم کمترین است.
از نظر فردگرایی هم ساکنان شیراز، رشت، تهران و مشهد بیشترین تمایل را به فردگرایی نشان میدهند، اما این گرایش در زاهدان، یزد، کرمان و سمنان در حداقل است.
بندرعباس، سمنان، یزد و بوشهر بیشتر از دیگر مراکز استانها، ارزشهای خانوادگی را مهم میدانند، اما این ارزشها در ساری، ارومیه، کرمانشاه و همدان کمتر اهمیت دارند.
این بررسی نشان میدهد که دینداری با سکولاریسم و فردگرایی رابطه معکوسی دارد و در شهرهایی که دینداری کمتر است، گرایش به فردگرایی و سکولاریسم بیشتر دیده میشود.
دادههای این تحقیق از "پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان” استخراج شده که از طرحهای ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و در سال ۱۳۸۳ منتشر شد، اما محققان بررسی آماری مجددی بر روی دادههای آن انجام دادند.
به شدت این آمار را تکذیب می کنیم
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری شیراز اما به شدت این آمار و پژوهش را رد می کند و این اخبار را صرفاً خوراکی برای شبکه های اجتماعی می داند.
این تحقیق به هیچ وجه به مذاق جناب معاون خوش نیامده،چنان که وی از برخورد با سازندگان این خبر گفته و از گردآورندگان این تحقیق خواسته که برای تحقیقشان منبع ارائه کنند.
نیکمرام گفت:مطالبی که اخیراً در مورد رتبه شیراز در سکولاریسم عنوان میشود، صحت نداشته و مبنای علمی ندارد.
زینالعابدین نیکمرام اظهار داشت: آمارهای اعلامشده در مورد رتبه شیراز در سکولاریسم و رونق فرقههای انحرافی در این شهر از اخباری است که تنها برای مصرف شبکههای اجتماعی و فضای مجازی تولیدشده و با واقعیت انطباق ندارد.
وی افزود: ما شیراز را به معنای واقعی سومین حرم اهلبیت میدانیم، شیراز شهر متشرعین است، شیراز شهر حرم احمد بن موسی (ع) و شهر ملاصدرا و حافظ و سعدی است و این استان 15 هزار شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده و ما این اخبار و آمارها را بهطورجدی تکذیب میکنیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: این مسائل تنها کاربردهای ویژه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی دارد و ما تقاضا داریم اگر کسانی مدعی هستند این آمار صحت دارد منابع پژوهش خود را اعلام کنند.
وی بیان کرد: اینکه گفتهشده شیراز سکولارترین شهر کشور است مورد اعتراض ما است و در حد توان خود با سازندگان این نوع اخبار برخورد میکنیم.
معاون فرماندار شیراز سپس ابراز داشت: بیشترین ناهنجاریهای سالهای اخیر از همین شبکههای اجتماعی است و بسیاری از ازدواجهای ناموفق و موارد اخلاقی ریشه در همین روابط غیرمتعارف دارد اما آمارهایی که مدعی است از هر پنج ازدواج در شیراز یا فلان شهرستان فارس یک مورد به طلاق منجر میشود نیز ازنظر ما صحیح نیست.
به هر حال وضعیت فارس خوب نیست
گذشته از این آمار و این پژوهش و درست و غلط بودن آن، به هر حال آمارهای رسمی هم حکایت از وضعیت نامناسب استان فارس در مسائل اجتماعی دارد.
طبق آمارهای رسمی و تأیید شده؛ استان فارس در شاخص های بیکاری،اتباع بیگانه،تعداد زندانیان،وضعیت اعتیاد،آمار طلاق و ... به هیچ وجه وضعیت خوبی میان استان های کشور ندارد.
باشد که مسئولان فکری به حال این وضعیت کنند.