تجهیزات امدادی سازمان مدیریت بحران کشور ارتقا مییابد
مرتضی اکبرپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: نبودبالگردشبپر، وقوع سیل نزدیک غروب آفتاب و یک طرفه بودن جاده چالوس به کرج شرایط برای امدادرسانی به مردم در روستای سیرجان از توابع کرج را سخت نمود ازهمینرو ما به دنبال ارتقا تجهیزات و امکانات امدادی سازمان مدیریت بحران کشور برای تسریع روند امدادرسانی به حادثهدیدگان هستیم.
وی افزود: قراردادی با وزارت دفاع در حال انعقاد است که در آن برای پایش جنگل، حریق جنگل و تقویت بنیه تجهیزاتی دستگاههای اجرایی مربوط به مدیریت بحران تلاش میکنیم.
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: شرایط انقباضی بودجه دولت کار را برای تهیه امکانات و تجهیزات مناسب سخت نموده است ولی در صورت بهبود شرایط بودجه حتما برای تقویت دستگاههای اجرایی و مقابله با حوادث اعتبارات خوبی اختصاص میدهیم.
اکبرپور با اشاره به اینکه 5 درصد اعتبارات بودجه امسال که برابر با 12 هزار میلیارد تومان است به سازمان مدیریت بحران اختصاص یافته است، خاطر نشان کرد: تاکنون به جز در 2 مورد خاص سازمان مدیریت بحران بودجهای دریافت ننموده است و تنها یک هزار میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار به سازمان جهادکشاورزی و یک هزار میلیارد تومان نیز به جمعیت هلال احمر به منظور امداد و نجان حادثهدیدگان پرداخت شده است.
وی به نظارت سازمان بازرسی بر عملکرد دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: سازمان بازرسی با توجه به نقش سازمان مدیریت بحران و کارگروههای تخصصی 14 گانه که در زمان وقوع بحران باید ایفای نقش کنند در سیل اخیر نیز به منظور بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی وارد عمل شده است.
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور، مدیریت بحران را در سه مرحله قبل از حادثه، حین حادثه و بعد حادثه عنوان و تصریح کرد: خلاءهای زیادی در موضوع قبل از حادثه وجود دارد در حالیکه نهادهای مردمی و دستگاههای دولتی ظرفیت زیادی دارند ولی برای رسیدن به نتیجه مطلوب و داشتن سرعت عمل در مواقع بحرانی باید این دو گروه با هم هماهنگ شوند.
اکبرپور به کمبود امکانات به روز سازمان هواشناسی برای پیشبینی نقطهای و محلی اشاره کرد و ادامه داد: این یک ضعف است و باید برای رفع و بهبود آن تلاش کرد و از تجهیزات نوین برای کاهش آسبها و آگاهی مردم در این رابطه استفاده کرد.