آشنایی با روش تهیه کباب اکبر جوجه - غذای محلی استان مازندران
روش تهیه:
اگر اهل کباب خوری در خانه باشید، حتما چندباری جوجه کباب زعفرانی را به جای اینکه به سیخ بکشید، با گوجه فرنگی سرخ کردهاید. انصافا خوشمزه هم میشود. اکبرجوجه هم همین جوجه کباب است با یکی دو تفاوت؛ جوجهها را باید در آبلیمو، نمک و آب بخوابانید. روایت هست که میگویند یک روز باید تکههای مرغ را در محلول آبلیمو، آب و نمک بخوابانید. اما از ما نشنیده بگیرید؛ سه چهار ساعت هم کفایت میکند.
بعد از این مدت، روغن را در تابهای نسبتا گود و بزرگ داغ کنید و سپس جوجهها در آن بچینید. جوجهها معمولا آب میاندازند. اگر اجازه بدهید کمی آبپز شوند، به سود خودتان کار کردهاید. آب جوجه که تمام شد، باید دو طرف گوشت طلایی شود. بعد از این از روغن بیرون بیاورید.
روی جوجهها را رب انار بریزید و با جعفری تزیین کنید.
نکته: این غذا برخلاف جوجه کباب زعفرانی، پیاز و زعفران ندارد. اما اگر دوست داشتید میتوانید زعفران و پیاز هم بزنید. خوشمزهتر میشود. ضمنا فراموش نکنید یک کاسه رب انار کنار دستتان بگذارید، لازم میشود.
مخلفات: رسم است که اکبرجوجه را با پلو زعفرانی میخورند. هرچند پلو سفید هم بد نیست. اما برای درست کردن پلو زعفرانی، باید پلو کته درست کنید. وقتی آب برنج در حال حباب زدن است، زعفران دم کرده را اضافه کنید.